Höganäs | Landskrona

Den kompletta verkstaden

Vi utvecklar ständigt vår kompetens och investerar kontinuerligt i vår maskinpark för att kunna fortsätta vara ett marknadsledande företag när det gäller maskinbearbetning, svetsarbeten och plåtbearbetning.

Utöver vår omfattande kapacitet för nyproduktion utför vi industriservice. Vi installerar och monterar, reparerar och byter ut, både i våra verkstäder – och såklart – på plats hos dig.

Helhetslösningar

Höganäs Verkstad kan erbjuda kompletta helhetslösningar, Vi har lång erfarenhet av att tillverka och leverera projekt allt utifrån kundens önskemål. Svetsade konstruktioner, maskinbearbetade, ytbehandlade ihop monterade detaljer till en helhetslösning. Vi tar hand om hela kedjan från råmaterial till färdig produkt och distribution, inklusive industriservice så att din utrustning kan leva länge.

Under utvecklingsfasen har du tillgång till vår produktionstekniska kompetens så att tillverkningen kan optimeras. Därefter fungerar vi som ett engagerat bollplank och hjälper dig fortlöpande justera processer och hitta kloka lösningar.

Vi tar fram komplicerade detaljer med noggranna toleranser och kan göra avancerade mätningar av komponenter. Dina komponenter levereras med mätprotokoll om så önskas för bästa kvalitetsuppföljning.

Vi utvecklar ständigt vår kompetens och investerar kontinuerligt i vår maskinpark för att kunna fortsätta vara ett marknadsledande företag när det gäller maskinbearbetning, svetsarbeten och plåtbearbetning.

Dan Söderberg

+46 760-14 49 98

Fredrik Hansson

+46 730-38 78 81

Tony Blomqvist

+46 42-33 03 00

Maskinbearbetning

Höganäs Verkstad är specialiserade på tyngre maskinbearbetning men kan göra allt från små till stora detaljer. Vi är idag leverantörer till bla. Sandvik och Siemens som ställer höga krav genom hela värdekedjan. Ett signum är att vi är lyhörda för vad kunden önskar och kan med korta beslutsvägar agera snabbt och med hög kvalité.

Vi är certifierade enligt ISO-9001, ISO-14001 och ISO-3834-2 med egen IWS ansvarig.

Här är några moment vi gärna hjälper till med:

 • Karusellsvarvning
 • Manuell svarvning
 • Cnc-svarvning
 • Arborrning
 • Bäddfräsning
 • Borrning
 • Gängning
 • Härdning
 • Slipning
 • Fleroperationsmaskinarbete

Vi är specialister på karusellsvarvning & arborrning

Med idag 5 st karusellsvarvar och 5 st arborrverk som körs av mycket erfaren och duktig personal, vill vi säga att detta är något vi är bra på! Vi har stor erfarenhet av att skapa specialfixturering om så behövs för att säkerställa en säker och noggrann bearbetning. Vi bearbetar i de flesta material från rostfritt duplex till mangan, gjutna eller smidda ämnen, skurna ämnen från vår skärmaskin eller kundunika konstruktioner som vi byggt i vår plåtverkstad.

Dan Söderberg

+46 760-14 49 98

Anders Johnsson

+46 735-12 32 62

Björn Paulsson

+46 739-38 78 80

Urban Persson

+46 725-19 68 83

Samarbetspartner: Osby Mekan AB

Plåt & Svets

Processutrustningar, trafikportaler, stativ, byggbalkar – eller något helt annat. Dina konstruktioner blir verklighet hos Höganäs Verkstad. Vi tar emot både enstaka uppdrag och kontinuerliga beställningar i långsiktiga partnerskap. Med utgångspunkt i dina önskemål levererar vi konstruktionen monterad och klar eller monterar på plats hos dig.

Kompetens och rum för konstruktion

I vår rymliga verkstad finns kompetenta plåtslagare med svetslicenser enligt EN 287/ISO 9606 och IWS-utbildad svetsansvarig som uppfyller extra höga krav. Vi har stor skärmaskin med plasma och gas, generösa ytor samt lyftkapacitet på 15 ton och klarar därför både tunga och skrymmande projekt.

Vi tar gärna hand om projektledningen och samordnar arbetet tillsammans med dig. Du får ett aktivt tekniskt stöd under konstruktionsfasen där våra produktions- och svetsspecialister fungerar som rådgivare och bollplank. Allt för att optimera arbetet och minimera materialåtgång och kostnader.

Kvalitet kan inte kontrolleras in i en produkt. Den måste byggas in. Och för att kunna bygga in rätt kvalitet måste svetsprocessen styras på ett effektivt och kontinuerligt sätt.

Höganäs Verkstad kvalitetsrutiner är certifierade enligt:

 • ISO 9000
 • ISO 3834-2
 • EN 1090-1

Vi har därmed de kvalifikationer som krävs för CE-märkning av bärande konstruktioner – ett EU-krav sedan 2014.

EU-kraven har sitt ursprung i byggsektorn men även industriella konstruktioner kan innefattas.

Fredrik Hansson

+46 730-38 78 81

Niclas Kingwall

+46 730-38 78 72

Andreas Löf

0725-15 05 68

Industriservice

Service och underhåll i goda händer

Grus i maskineriet eller slitna delar som plötsligt ger upp?
Höganäs Verkstad har södra Sveriges största maskin- och plåtverkstad och kan bidra med det mesta du behöver. Vi reparerar och monterar. Vi kan till och med tillverka nya reserv- och slitdelar om det skulle behövas.

Vår servicegrupp består av kompetenta och säkerhetsutbildade tekniker. Våra servicebilar är utrustade med rätt verktyg. Om du helt vill släppa alla underhållsplaner, servicekrav och akuta inhopp kan vi också ta hand om din maskinpark med förebyggande underhåll, service och reparationer.

Vilken variant du än väljer kan du räkna med korta ledtider, humana priser och bra service tack vare en flexibel arbetsstyrka och smidig organisation.

Tjänster med bredd

Med bredd i verksamhet och kundbas har Höganäs Verkstad gedigen erfarenhet från många olika områden. 

 • Maskinbearbetning
 • Tillverkning och rådgivning kring stålkonstruktioner och plåtarbeten
 • Råd och riskanalyser i samband med CE-märkning
 • Projekt- och montageledning inkl. riskanalyser
 • Ytbehandling såsom målning, blästring, härdning

Dan Söderberg

+46 760-14 49 98

Tony Blomqvist

+46 42-33 03 00

Niclas Kingwall

+46 730-38 78 72