Kompetens och rum för konstruktion

Processutrustningar, trafikportaler, stativ – eller något helt annat. Dina konstruktioner blir verklighet hos Höganäs Verkstad. Vi tar emot både enstaka uppdrag och kontinuerliga beställningar i långsiktiga partnerskap. Med utgångspunkt i dina önskemål levererar vi konstruktionen monterad och klar eller monterar på plats hos dig.

I vår rymliga verkstad finns kompetenta plåtslagare med svetslicenser enligt EN 287/ISO 9606 och IWS-utbildad svetsansvarig som uppfyller extra höga krav. Vi har stor skärmaskin med plasma och gas, generösa ytor samt lyftkapacitet på 15 ton och klarar därför både tunga och skrymmande projekt.

Vi tar gärna hand om projektledningen och samordnar arbetet tillsammans med dig. Du får ett aktivt tekniskt stöd under konstruktionsfasen där våra produktions- och svetsspecialister fungerar som rådgivare och bollplank. Allt för att optimera arbetet och minimera materialåtgång och kostnader.


Kvalitetsrutiner och CE-märkning

Kvalitet kan inte kontrolleras in i en produkt. Den måste byggas in. Och för att kunna bygga in rätt kvalitet måste svetsprocessen styras på ett effektivt och kontinuerligt sätt.

Höganäs Verkstad kvalitetsrutiner är certifierade enligt ISO 9000, ISO 3834-2 och EN 1090-1.

Vi har därmed de kvalifikationer som krävs för CE-märkning av bärande konstruktioner – ett EU-krav sedan 2014.

EU-kraven har sitt ursprung i byggsektorn men även industriella konstruktioner kan innefattas.

 

Läs mer om ISO 1090 Våra certifikat i pdf