Bredd och spets i över 100 år

Allt börjar 1893. I Chicago visas den första diskmaskinen på världsutställningen och i Tyskland provkör Rudolf Diesel sin nya motor.

I Skåne har Höganäsbolaget redan brutit kol i 100 år men bygger nu en verkstad för att klara de tekniska utmaningarna i det mångsysslande företaget. Utöver gruvdriften tillverkas lerkärl som efterhand ersätts med saltglaserat gods, tegel, rör, kolelektroder, sanitetsgods, glasull, murtegel, järnpulver och lite till.

Verkstaden får vackert hänga med i svängarna och se till det finns kompetens för att klara alla upptänkliga behov. Budet kör bygden runt med reservdelar och mekanikerna blir specialister på det mesta.

Höganäs AB fokuserar så småningom sin verksamhet till produktion av järnpulver och står i dag kvar som minoritetsägare i Höganäs Verkstads AB.

Höganäs Verkstad har däremot fört traditionen vidare in i 2000-talet. Bredden är fortfarande vår styrka. Servicen vår dagliga nerv och spetskompetensen vår ryggrad.

Alla 50 anställda är experter inom sitt område. Vissa är allkonstnärer, ständigt på språng för att reparera, underhålla eller installera maskiner hos kunder i närområdet. Andra har gedigen erfarenhet som fräsare och svarvare eller certifiering som svetsare. Tillsammans klarar vi det mesta, från enskilda verkstadsprodukter och specialtillverkade plåtkonstruktioner till företagsunika avancerade maskindelar med ytbehandling.

Samtidigt som vi möter miljardbolag på världsmarknaden hjälper vi fortfarande våra kunder på hemmaplan med service och installationer. På så sätt står vi fortfarande stadigt i den nordvästskånska lera som en gång bidrog till att vi föddes.

Affärsidé 2017

Höganäs Verkstads AB skall i partnerskap med våra kunder tillverka, installera och underhålla verkstadsprodukter och tekniska lösningar.

Vi skall erbjuda maskinbearbetning, svets- och plåtarbeten, ytbehandling samt industriunderhåll med rätt kvalitet, leveranstid och pris.