Höganäs Verkstad storsatsar i Landskrona

Höganäs Verkstad storsatsar i Landskrona genom att ta över KI Maskinverkstads maskiner

Genom köpet av KI Maskinverkstads maskiner och verkstadsutrustning i Landskrona så ökar Höganäs Verkstad kraftigt sin kapacitet inom maskinbearbetning. Genom affären etablerar vi oss också i Landskrona och vi blir en mycket stark aktör och partner för avancerad maskinbearbetning, framförallt inom karusellsvarvning, arborrning och tillhörande montagearbeten.

Genom att integrera KI Maskinverkstads maskiner i Höganäs Verkstad så ökar vi företagets bearbetningskapacitet med 200% och efter affären har vi sex större karusellsvarvar, där tre av maskinerna har en maximal svarvdiameter på 3 meter, alla med C-axel och drivna verktyg, och två med dubbla ramar. Även inom arborrning blir kapaciteten tre gånger högre än tidigare.

Höganäs verkstad har en tillväxtstrategi inom alla sina verksamhetsområden, och med etableringen i Landskrona får vi bearbetningskapacitet som överglänser de flesta på marknaden när det gäller stora komponenter. Tillsammans med vår befintliga kompetens inom bäddfräsning, horisontell svarvning och planslipning står vi oss väldigt starka framöver.

I Höganäs fortsätter vi även vår satsning inom plåt och svets genom att investera i ännu en svetsrobot. Den första svetsroboten, som installerades i slutet av 2016 är redan fullbelagd. Genom beställningen av ännu en robot, som i princip blir en kopia av den första, så dubblar vi vår kapacitet när roboten väl installeras i juni 2018. Svetsrobotarna i kombination med att vår verkstad är certifierad enligt ISO 3834 och EN 1090 gör att vi står väldigt starka även inom detta område.

En etablering i Landskrona har även andra positiva effekter. Landskrona är en klassisk industristad där det händer mycket spännande saker. Närheten till Malmö – Lund området ger också fördelar när det gäller att komma närmare vissa marknader och en större tillgång till kompetent personal.

Inledningsvis kommer vi att ha 9 anställda i Landskrona, men det antalet planeras att öka längs vägen.

I Höganäs har vi även en större grupp som arbetar med industriunderhåll och mekaniska reparationer, och det är sannolikt att vi i ett andra steg tar med oss detta arbetssätt till våra nya lokaler i Landskrona.

Höganäs Verkstads tekniska bredd gör oss till en perfekt servicepartner för den lokala industrin i Skåne samtidigt som vi med vår spetskompetens inom maskinbearbetning och robotsvetsning vänder oss till krävande maskinbyggare och projektföretag i hela skandinavien.

Frågor rörande satsningen besvaras av VD för Höganäs Verkstads AB, Dag Richardsson.

Telefon 0705-357125

E-mail dag.richardsson@hverk.se

 

LADDA NER PDF