Höganäs Verkstad AB och Scanmast AB ingår långsiktigt avtal

Höganäs Verkstads AB och Scanmast AB ingår långsiktigt avtal

Höganäs Verkstad och Scanmast har ingått ett kontrakt som innebär att Höganäs Verkstad blir huvudleverantör för Scanmast produktprogram Delta. Parterna är inställda på att kontraktet är inledningen på en långsiktig relation mellan företagen.

Scanmast är marknadsledande i Sverige när det gäller master och torn som används inom ett flertal teknikområden såsom telekom, belysning, bevakning och industri i allmänhet.

Höganäs verkstad är en bred mekanisk verkstad med kunder både inom större processindustri såsom Höganäs AB samt stora internationella maskinbyggare såsom Sandvik. Höganäs Verkstad har mångårig erfarenhet från kvalificerad CNC maskinbearbetning, och tog under 2016 steget att även automatisera inom svetsområdet genom investeringen i en avancerad svetsrobot.

Tack vare robotens flexibilitet är den användbar både för kortare och längre serier av svetsintensiva produkter.

Vi ser i Höganäs verkstad en långsiktig partner som är beredd att investera i ny teknik för att säkerställa hög kvalitet och därmed kunna behålla produktionen av arbetsintensiva produkter i Sverige säger Roger Mobrin, VD för Scanmast. Att man sedan 2013 även är certifierad enligt EN 1090 var och en avgörande faktor.

Att Scanmast väljer oss till partner är väldigt trevlig och ett bevis på att vår satsning på automation även inom svetsområdet var rätt säger Dag Richardsson, VD för Höganäs verkstad. Att produktionen var på väg ut ur landet tycker vi gör det extra tillfredställande. Tack vare avtalet med Scanmast så ser vi behov av att rekrytera ytterligare några personer till vår produktion, vilket också är positivt.

För mer information kring respektive företag, vänligen besök

www.scanmast.com

www.hoganasverkstad.se

Frågor besvaras av Dag Richardsson telefon 0705-357125

Ladda ner som pdf